Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα (συνταγή)

Είναι το καλύτερο ορεκτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζει...

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
250 γρ φέτα Άργους
λίγο Αγνόλαδο
2 αυγά Αγνοeggs
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ.σούπας δυόσμος ξερός
λίγο ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
αλάτι-πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τους κιμάδες, τα αρωματικά, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί θρυμματισμένο το οποίο έχουμε μουσκέψει σε νερό και έχουμε στραγγίξει καλά.

Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ζυμώνουμε.

Βάζουμε ένα μικρό κομματάκι φέτα σε μια μικρή ποσότητα μίγματος και πλάθουμε κεφτεδάκια. Φροντίζουμε το τυρί να έχει καλυφθεί καλά από τον κιμά.

Προαιρετικά τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Εάν θέλουμε φτιάχνουμε και μια απλή σάλτσα ντομάτας με την οποία περιχύνουμε τα κεφτεδάκια μας.

Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής και πατάτες τηγανιτές. Απαραίτητο και λίγο τζατζίκι ίσως...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το agnomarket-meat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :