Μοσχάρι σοφρίτο (συνταγή)

Μια διασημή Κερκυραϊκή συνταγή έχουμε σήμερα!!!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο σε φέτες
3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
5-6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
3/4 φλ. τσαγιού ξύδι
αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι – πιπέρι
2 κουταλιές βούτυρο
ελαιόλαδο
2 1/2 ποτήρια νερού νερό

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο τις φέτες του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά.

Τις αφαιρούμε από τηγάνι και τις μεταφέρουμε, με τσιμπίδα, σε μεγάλο πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και “θωρακιστούν” εξωτερικά.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε στρώσεις πρώτα τις πατάτες, μετά το κρέας, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις “εξατμισθεί” προσθέτουμε το νερό.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45-50 περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με λίγο επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :