Recommended Post Slide Out For Blogger

Σουφλέ μελιτζάνας, σε στρώσεις με μπέικον και τυρί του τόστ

Απλά το τέλειο!!!

Υλικά
    20 φέτες μπέικον
    20 φέτες τυρί του τοστ
    2 συσκευασίας των 250 ml η μια, κρέμα γάλακτος
    με λίγα λιπαρά
    ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
    αλάτι πιπέρι
    2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού ή θυμαριού ψιλοκομμένα



      Εκτέλεση

      Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε φέτες, τις αλατίζετε καλά και από τις 2 πλευρές και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.

      Στη συνέχεια τις ξεπλένετε πολύ καλά με άφθονο νερό και τις “ταμπονάρετε” με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. *

      Αλατοπιπερώνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν.

      Τις μεταφέρετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε για 30 λεπτά τουλάχιστον (μπορείτε και από το προηγούμενο βράδυ) για να στραγγίξουν το πολύ λάδι.

      Στη συνέχεια τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη σε απορροφητικό χαρτί.

      Εναλλακτικά, αντί να τις τηγανίσετε, τις λαδώνετε με ένα πινέλο και από τις 2 πλευρές, τις αλατίζετε και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 8-10 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν.

      Λαδώνετε ένα μεγάλο πυρέξ και στρώνετε μέσα τις μισές μελιτζάνες.

      Από πάνω στρώνετε τις μισές φέτες μπέικον και πάνω από το μπέικον τις μισές φέτες τυριού.

      Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την ίδια σειρά δηλ. στρώσεις μελιτζάνας, μπέικον και τυριού (2 στρώσεις σύνολο).

      Με ένα καλαμάκι τρυπάτε τα υλικά μέχρι τη βάση του πυρέξ, σε αρκετά σημεία και από πάνω περιχύνετε, σε όλη την επιφάνεια, τη κρέμα γάλακτος.

      Αφήνετε το σουφλέ σας στην άκρη για 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα γάλακτος.

      Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα γάλακτος (χωρίς να στεγνώσει όμως το σουφλέ) και να ροδίσει η επιφάνειά του.

      Αν απαιτηθεί, προς το τέλος του ψησίματος, σκεπάστε το σουφλέ με αλουμινόχαρτο χαλαρά, για να μην “αρπάξει” το τυρί της επιφάνειας.

      Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα θυμαριού ή μαϊντανού και σερβίρετε.

      * Αυτή η διαδικασία μπορεί να παραληφθεί. Απλά την προτείνουμε για να ξεπικρίνουν οι μελιτζάνες σε περίπτωση που είναι έστω και λίγο πικρές.

      Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr.

      Δεν υπάρχουν σχόλια :

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...