Ψάρεμα : Ποτέ δεν αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας... (βίντεο)

Όλοι οι ψαράδες οφείλουμε να έχουμε οικολογική συνείδηση

Την θάλασσα που τόσο αγαπάμε και θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά της θα πρέπει να την προσέχουμε και να φροντίζουμε να μένει καθαρή!!!

Όλοι σίγουρα είχαμε δει πριν χρόνια την διαφήμιση με τον γλάρο που έλεγε ''όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές'' αλλά πολύ γρήγορα από ότι φαίνεται το ξεχάσανε αρκετοί!!!

Όλα αυτά τα χρόνια που πάμε με τα φιλαράκια για ψάρεμα σε διάφορες ακτές ή βράχια της Αττικής, σχεδόν πάντα θα βρούμε σκουπίδια άλλων ψαράδων (άδεια κουτιά ακροβάτη, πλαστικά φακελάκια από αρματωσιές, πλαστικά φακελάκια από σιάλουμ, μωρομάντηλα κ.α.).

Μια εικόνα πολύ άσχημη αλλά και επικίνδυνη μιας και όλα αυτά είτε με τον αέρα είτε με το κύμα θα καταλήξουν στην θάλασσα.

Στην θάλασσα υπάρχουν πολλοί οργανισμοί όπως οι θαλάσσιες χελώνες που τρώνε τις πλαστικές σακούλες η τα πολυμπάκ γιατί τα περνάνε για τσούχτρες και μέδουσες μιας και τρέφονται με τέτοια μαλάκια!!!

Προσωπικά πολλές φορές όχι μόνο δεν αφήνω σκουπίδια πίσω αλλά μαζεύω σκουπίδια και άλλων ψαράδων ή λουόμενων... Για αυτό τον λόγο έχουμε πάντα μαζί μας μια πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ στην οποία αφού βάλουμε τα δικά μας σκουπίδια θα κοιτάξουμε να την γεμίσουμε και με σκουπίδια από γύρω τριγύρω.

Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις το αγαπημένο σου μέρος για ψάρεμα καθαρό και να ξέρεις ότι σε αυτό συνέβαλες και εσύ!!!

Οπότε πότε δεν αφήνουμε σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές και αν δούμε και κανέναν ψαρά που δεν έχει οικολογική συνείδηση του λέμε ότι : ''Ο καλός ψαράς είναι αυτός που αγαπάει και φροντίζει να μένει η θάλασσα καθαρή''.
Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!!

Πηγή : Dive In Action , Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :