Ψάρεμα : Ένα τέχνασμα για το ψάρεμα της μουρμούρας

Δοκιμάστε το οπωσδήποτε και δεν θα χάσετε!!!

Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι η μουρμούρα (επιστημονική ονομασία Λιθόγναθος ο μόρμυρος), αυτό το πολύ συμπαθές και νόστιμο
ψάρι, είναι σαρκοφάγο και ζει και τρέφεται αποκλειστικά με οργανισμούς που ζουν και αναπτύσσονται στις αμμουδιές, κυρίως διαφόρων ειδών σκουλήκια.

Αυτή του την προτίμηση θα εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε μια πετυχημένη ψαριά, χρησιμοποιώντας ένα απλό τέχνασμα που θα περιγράψω παρακάτω.

Όταν αποφασίσουμε να καλάρουμε ένα παραγάδι σε αμμουδιά με στόχο αυτό το ψάρι, εκτός από το παραγάδι μας και όλα τα σύνεργα που χρειάζονται για το καλάρισμά του, θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και ένα κομμάτι χοντρής αλυσίδας, βάρους περίπου ενός κιλού, και σκοινί ικανού μήκους.

Την ώρα που θα καλάρουμε το παραγάδι μας από την μια πλευρά της βάρκας μας, από την άλλη θα κρεμάσουμε με το σκοινί το κομμάτι της αλυσίδας, έτσι ώστε αυτό να σέρνεται στον αμμώδη βυθό.

Το σύρσιμο της αλυσίδας, όπως είναι φυσικό, θα ανακατέψει την άμμο και θα παράγει ένα μικρό σύννεφο στη διαδρομή του. Αυτός ο «μπουχός» είναι διαπιστωμένο ότι είναι η καλύτερη μαλάγρα για τις μουρμούρες οι οποίες θα σπεύσουν εκεί για να βοσκήσουν.

Χρησιμοποιώντας αυτό το τέχνασμα είναι πιθανόν να υποστούμε ευχάριστη έκπληξη όταν θα λεβάρουμε το παραγάδι μας.

Για αυτό το άρθρο ευχαριστούμε πολύ τον φίλο και δάσκαλο στο ψάρεμα με παραγάδι Μιχάλης Μαντάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :