Ψάρεμα : Ψάρεμα και βροχή (πριν ή μετά???)

Πότε είναι καλύτερα να ψαρεύουμε?

Υπάρχουν κάποιοι φίλοι ψαράδες (όπως εγώ) που περιμένουν να ακούσουν καλοκαιρία προκειμένου να πάνε για ψάρεμα και κάποιοι ''άλλοι'' ψαράδες
που μόλις ακούσουν για κακοκαιρία τότε πάνε για ψάρεμα!!!

Τι ξέρουν αυτοί οι ''άλλοι'' και δεν μας το μαρτυράνε άραγε???

Μετά από κουβέντες στο παρελθόν με φίλους στο ψάρεμα (παλιούς ψαράδες) στην Κεφαλλονιά και με 1-2 εμπειρίες δικές μου σε ψάρεμα απίκο με βροχή στο νησί, έβγαλα κάποια συμπεράσματά.



Τα συμπεράσματα μου είναι τα εξής:

1. Πριν και πιο πολύ μετά την καταιγίδα παρατηρείται μεγάλη αύξηση της κινητικότητας των ψαριών άρα και το ψάρεμα μας γίνεται πολύ αποτελεσματικό (μάλλον λόγω βαρομετρικής πίεσης...).

2. Κατά την διάρκεια της βροχής, της καταιγίδας και των αστραπών μειώνονται πάρα πολύ τα τσιμπήματα ή σχεδόν σταματάνε τελείως.

3. Μετά το πέρας της καταιγίδας οι λαβρακοψαράδες... τρέχουν στις εκβολές των ρεμάτων ή ποταμιών για να βρουν εκεί το αγαπημένο τους ψάρι, λόγω των θρεπτικών συστατικών που θα μεταφέρει το φουσκωμένο ρέμα η ποτάμι στην θάλασσα.

4. Μετά το πέρας την βροχής ή καταιγίδας αν η θάλασσα έχει κυματισμό σχετικά έντονο θα μας βοηθήσει πάρα πολύ να κάνουμε ένα σούπερ ψάρεμα από άποψη τσιμπημάτων ψαριών.

Μεγάλη προσοχή!!!
Προσοχή στις ηλεκτρικές καταιγίδες, γιατί ως γνωστόν τα καλάμια μας (κάποια από αυτά) είναι κατασκευασμένα από carbon υλικό, γεγονός που τα καθιστά πολύ καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού...(λειτουργούν σαν αλεξικέραυνο δηλαδή).

Οπότε μεγάλη προσοχή με τα carbon καλάμια μην γίνουμε κάρβουνο...!!!

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :