Κρεατόπιτα με 2 τυριά (συνταγή)

Μια συνταγή με δυνατή γεύση...

Υλικά

σφολιάτα βουτύρου: 2 φύλλα (1 πακέτο, 800 γρ.)
βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο: 1 κουταλιά της σούπας
αρνί: 1 κιλό, δίχως λίπος (από μπούτι κατά προτίμηση)
φρέσκα κρεμμυδάκια: 4 - 5 ψιλοκομμένα
κύβος λαχανικών: 1
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
κασέρι ή γλυκιά γραβιέρα: 500 γρ. τριμμένη
αυγά: 3 ελαφρά χτυπημένα
κατίκι Δομοκού ή γιαούρτι στραγγιστό: 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
βούτυρο λιωμένο: για το άλειμμα

Άτομα: 6
Χρόνος: 2 ώρες και 50 λεπτά

Εκτέλεση
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C.

    Ετοιμάζετε τη γέμιση.

    Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια.

    Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.

    Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

    Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.

    Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το κρέας για 55 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει.

    Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά, αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει και την αναμειγνύετε με το κασέρι (ή τη γραβιέρα), το κατίκι (ή το γιαούρτι), το μαϊντανό και τα αυγά.

    Ανακατεύετε καλά.

    Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί.

    Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο.

    Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, την αλείφετε με βούτυρο και την ψήνετε στο φούρνο για 35 - 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

    Mix & Match
    Θα κάνουμε έναν προχωρημένο συνδυασμό, βάζοντας την κρεατόπιτα δίπλα σε ένα ελληνικό Tempranillo, τη σπανιόλικη ποικιλία που οινοποιείται δίνοντας κρασιά νευρώδη, με μια διακριτική γλύκα στην αρχή.
    Η αίσθηση που θα νιώσετε στον ουρανίσκο συνδυάζοντας μια μπουκιά με μια γουλιά θα είναι εκρηκτική.

    Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια :