Ψάρεμα : Δόλωμα μύδι

Δεν μπορεί να του αντισταθεί κανένα ψάρι!!!

Ιδανικό για τσιπούρες, σαργούς, κακαρέλους και λιθρίνια!!!

Μπορούμε να το προμηθευτούμε εύκολα από
ιχθυοπωλεία ή κατεψυγμένα από το σούπερ μάρκετ.

Πολύ δύσκολα βρίσκουμε μύδια στα βράχια ή στον ντόκο λιμανιών και για αυτό αν βρούμε πάντα πέρνουμε μόνο αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε για το ψαρεμά μας, σας υπενθυμίζω ότι απαγορεύεται η αλιεια των μυδιών από τον Νόμο!!!

Πως το δολώνουμε...
  • Ανοίγουμε και καθαρίζουμε το μύδι με την χρήση ενός κατάλληλα διαμορφωμένου μαχαιριού.
  • Αφαιρούμε τα μαλλιά του μυδιού.
  • Χρησιμοποιούμε την βελόνα δόλωσης τρυπώντας το μύδι απο το μαλακό προς το σκληρό μέρος του.
  • Μόλις το περάσουμε στην βελόνα μας το τυλίγουμε με ελαστικό νήμα αρκετά καλά για να μην μας φύγει στην βολή.
Προσωπικά όσες φορές έχω ψαρέψει με μύδια είναι κατεψυγμένα και έτοιμα καθαρισμένα με τα αποτελεσματα να είναι σίγουρα μετριασμένα σε σχέση με τα φρέσκα που μόλις έχουμε αγοράσει η βγάλει από την θάλασσα (αρκεί να ξέρουμε να τα ανοίγουμε και να τα καθαρίζουμε σωστά).

Tip: Αν μπορείτε προσπαθήστε να δολώσετε την ψύχα του μυδιού μαζί με το κέλυφος για να σας επισκεφτούν στην ψαρεύτρα σας πιο μεγάλα και αξιόλογα ψάρια!

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!!

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :